Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK O BUDŽETU ZA 2024. “Banjaluka ima RAZVOJNI ali i izuzetno SOCIJALNO ODGOVORAN budžet”

Budžet Banje Luke za 2024. godinu je razvojni, ali istovremeno i izuzetno socijalno odgovoran.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da do sada u Banjoj Luci nikada nije bio veći broj direktnih oblika podrške građanima, te da je plan da takve prakse budu nastavljene i naredne godine.

-Ovim budžetom planiran je nastavak podrške kroz besplatne udžbenike, besplatne građevinske dozvole, besplatnu legalizaciju, besplatne priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, ali osim toga ostaje i naše strateško opredjeljenje za besplatan javni prevoz za višečlane porodice, ali i sve naše penzionere – naglasio je gradonačelnik.

Kako je kazao, kroz ove mjere podrške, te izdvajanja za socijalna davanja i Dom zdravlja, Banja Luka zapravo ima jedan izuzetno socijalno odgovoran budžet.

Osvrnuvši se na razvojne elemente predložene nacrtom, gradonačelnik je rekao da se Banja Luka nalazi u svom njavećem investicionom ciklusu kada je riječ o infrastrukturi.

-Banja Luka se ove godine nalazi u svom najvećem infrastrukturnom razvoju, jer smo pokrenuli važne projekte poput izgradnje Centralnog spomen-obilježja, mosta u Docu, mosta u Česmi, kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, puta kroz Motike, Kuljane, Priječane i Debeljake, vodovoda na Poniru, uređenja obala Vrbasa – kazao je on.

Dodao je da će Banja Luka sa svim razvojnim i infrastrukturnim projektima u narednoj godini biti bliže investicijama u iznosu od 150 miliona KM.

-Ukoliko uzmemo da se bližimo 50 miliona KM ulaganja u vodosnabdijevanje, te da ćemo zaključno sa 2024. godinom riješiti i omogućiti uredno vodosnabdijevanje za kompletnu Banju Luku. Ako tome dodamo sva druga infrastrukturna ulaganja za mostove, puteve i druge projekte, i na to još 50 miliona KM socijalnih davanja ovo je zaista do sada najveći razvojni ciklus našeg grada– pojasnio je Stanivuković.

Dodao je da se u narednu godinu prelijeva veliki broj projekata iz ove godine jer je riječ o faznim projektima.

-Imamo dosta projekata koji traju po nekoliko godina. Svakako očekujemo u narednoj godini podršku Vlade Republike Srpske i resornih ministarstava za određene projekte, a vodili smo razgovore i o projektima koje bi podržale institucije Srbije. Sve u svemu Banja Luka se nalazi u svom najvećem investicionom ciklusu – zaključio je on.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Izuzetno mi je drago što je moja PORODICA JEDNA OD ZADUŽBINARA u manastiru Gomionica! (FOTO)

Porodica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića jedna je od zadužbinara manastrira Gomionica.
-Izuzetno mi je drago što je moja porodica dobila blagoslov da bude jedna od zadužbinara u manastiru Gomionica.
U prelijepom parku pored manastira izgradili smo spomenike posvećene Petru Kočiću i Davidu Štrbcu, uredili stare vodenice, obnovili ognjište i prelijepe staze uz rječicu Gomionicu. Trenutno gradimo amfiteatar na otvorenom čije radove smo obišli jutros nakon liturgije, napisao je Stanivuković na društvenoj mreži “X”.

On je tom prilikom pozvao sve one koji do sada nisu imali priliku da posjete prelijepu svetinju da to učine i uživaju u duhovnom miru i miru nestvarno lijepe prirode.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUČEVIĆ DOLAZI NA PROSLAVU DANA GRADA! Stanivuković ponosan DOMAĆIN manifestacije!

Predsjednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, sljedeće sedmice dolazi u Banjaluku, i to na proslavu Dana grada koja će biti organizovana 24. aprila.

Vučević će biti gost gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je predložio da upravo on bude dobitnik velikog priznanja koje ovaj grad svake godine dodjeljuje.

– On je čovjek koji je kroz godine vođenja Novog Sada učvrstio odnose prijateljstva između Novog Sada i Banjaluke, a obavljajući novu funkciju nastavio je da bude dio mnogih strateški važnih projekata Srbije vezanih za podršku Banjaluci i Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković, te dodao da je uz pomoć Vlade Srbije Banjaluka nakon 20 godina dobila školu, a realizovani su mnogi važni projekti za naše građane. Zbog velikog doprinosa razvoju Banjaluke, ali i čitave Republike Srpske, gospodin Vučević, zaslužio je da bude počasni građanin najvećeg grada Republike Srpske – napisao je nedavno, Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

POSTAVLJENI QR KODOVI! 30 lokacija koje morate vidjeti

Postavljeni su QR kodovi na lokacijama u slivu rijeke Vrbas, a u sklopu realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

-Ukoliko ovih dana planirate posjetiti Krupu na Vrbasu, obavezno skenirajte QR koji su postavljeni realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

Naime, riječ je o projektu „Via Dinarika“ i „Bridž“ koji realizuje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Ova aktivnost realizovana je preko JU Turističke organizacije grada Banje Luke.

Nastavi čitati

Aktuelno