Connect with us

Banjaluka

NOĆ ZA PAMĆENJE Prepuna dvorana “Borik” pjevala uz Leksington za Osmi mart

U fenomenalnoj atmosferi uz spektakularan koncert Leksington benda, Banja Luka je proslavila Međunarodni dan žena – Osmi mart.

Sportska dvorana „Borik“ bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a sudeći po reakcijama publike bila je ovo zaista noć za pamćenje, koju je Grad Banja Luka poklonio svim sugrađanima povodom proslave Međunarodnog dana žena.

Banjalučka publika uživala je u dobro poznatim hitovima ove popularne grupe, a pridružio im se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je zajedno sa pjevačem Bojanom Vaskovićem simbolično obradovao dame ružama.

-Na najljepši mogući način smo završili ovaj dan. Hvala svim damama koje naš grad čine posebnim i najljepšim. Ovo veče je bilo samo za njih. Ipak mi ćemo se truditi da svaki dan posvetimo našim majkama, bakama, sestrama i svim ženama koje volimo  – poručio je gradonačelnik.

Inače, gradonačelnik je jučerašnji dan posvetio damama našeg grada i zahvalio im se na svemu što čine za Banju Luku. Naime, nakon što je obišao naše dame na gradskoj Tržnici i obradovao ih cvijećem, pridružio se ženama iz gradske „Čistoće“ na doručku, a potom je obišao i obradovao i dvije banjalučke dame koje voze taksi.

Frontmen grupe Leksington Bojan Vasković poželio je svim damama mnogo sreće i zdravlja, poručivši da uvijek ostanu divne kakve i jesu.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo večeras u Banjoj Luci, gdje smo već nekoliko puta imali priliku da se družimo sa banjalučkom publikom i bilo je zaista fantastično. Svim damama bih poručio da ostanu tako divne, kao što su i do sad bile – poručio je Bojan Vasković, frontmen i pjevač grupe Leksington.

Osim Leksington benda, banjalučka publika sinoć se sjajno zabavila i uz mladog pjevača Stefana Sretenovića, koji je nastupio kao predgrupa Leksingtonu.

Podsjećamo, u okviru kampanje „Za život žena“ koju Grad Banja Luka sprovodi u saradnji sa udruženjima koja se bave pravima žena cijeli mart je u znaku žena. Ove godine fokus kampanje je na ženama preduzetnicama, pravima žena i svakako poseban program posvećen je ženskom zdravlju.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno