Connect with us

Banjaluka

PROSIDBA U “SRCU” BANJALUKE Stanivuković pomogao mladiću iz Beograda da zaprosi djevojku (VIDEO)

Nesvakidašnji prizor, koji je zabilježen danas u samom „srcu“ Banjaluke, ostaće u neizbrisivom sjećanju mladom paru, jer su svoju ljubav krunisali vjeridbom ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Mladić Miroslav došao je iz Beograda u grad na Vrbasu kako bi na najljepši način obradovao svoju djevojku Teodoru, a da bi iznenađenje bilo još veće ovom činu je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković čija uloga je bila da bude domaćin i da zajedno sa mladićem pripremi iznenađenje.

Miroslav je odlučio da Teodori daruje jedan od najljepših poklona koji žena može dobiti za Osmi mart, pa je prsten zasijao na ruci njegove ljepše polovine, ali je želio da vjeridba ne bude svakidašnja. Kako bi na trenutak odvukao pažnju svoje djevojke, Miroslav je zamolio gradonačelnika da mu pomogne u tome. Dok je Stanivuković budućoj mladoj objašnjavao neke “detalje” o gradu, Teodora nije ni slutila da će uslijediti iznenađenje koje nikada neće zaboraviti.

“Okreni se”, rekao je Stanivuković djevojci, a ona je ugledala svog Miroslava koji je kleknuo, izvadio prsten i pitao je “da li ćeš se udati za mene”.

Uslijedio je odgovor kakav je ovaj mladić i priželjkivao. “Da”, odgovorila je izabranica njegovog srca, a romantičnu scenu upotpunili su zagrljaj i poljubac.

Nakon čestitanja mladom paru, gradonačelnik je obećao da će biti gost na njihovoj svadbi, prenosi Glas Srpske.

Banjaluka

KONCERTOM “POKLON REPUBLICI” banjalučki Univerzitet obilježava kraj nastave

Godišnji koncert banjalučkog Univerziteta pod nazivom “Poklon Republici” biće održan danas u Banjaluci uz nastup 80 izvođača.

Koncertom će biti obilježen završetak nastave u akademskoj 2023/2024. godini i Svjetski dan muzike.

Izvođači iz Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada izvodiće muziku iz domaćih i stranih filmova, najavljeno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Posebno iznenađene je zajedničko izvođenje simfonijskog orkestra uz gostujućeg di-džeja.

Generalni pokrovitelj koncerta je Kabinet predsjednika Republike.

Koncert je zakazan za 21.00 čas na platou Filozofskog fakulteta, a izjave za medije predviđene su u 20.10 časova ispred zgrade Rektorata.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI USPJEH BANJALUČKIH KAJAKAŠA: Gradonačelnik čestitao Aljoši i Urošu Travaru na osvojenim medaljama

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je banjalučkim sportistima Aljoši i Urošu Travaru na velikom uspjehu na Balkanskom klupskom prvenstvu u kajaku, koje se održava u Sjevernoj Makedoniji.

-Naši sportisti su najbolji ambasadori Banje Luke. U ime Grada Banje Luke i u svoje lično ime čestitam Aljoši Travaru na osvojenoj zlatnoj medalji, kao i Urošu Travaru na osvojenoj bronzanoj medalji na Balkanskom klupskom prvenstvu u kajaku koje se održava u Sjevernoj Makedoniji. Ponosni smo na vas i cijeli vaš tim – kazao je gradonačelnik.

Poručio je da uvijek mogu računati na podršku svog grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD BANJALUKA JE UVIJEK NA STRANI DJECE I RODITELJA: Subvencije su pomoć roditeljima, ne dodatni profit POJEDINIM VRTIĆIMA (VIDEO)

Subvencije idu i do 350 KM.

Narodni poslanik Mirna Savić-Banjac, komentarisala je subvencije koje Grad Banjaluka daje roditeljima kako bi subvencionisali boravak u privatnim vtrićima.

– Grad Banjaluka je uvijek na strani djece i roditelja, zato su subvencije povećane i idemo ka tome da cijene u privatnim i državnim vrtićima budu potpuno izjednačene – rekla je Savić-Banjac.

Ona dodaje da već od sljedećeg mjeseca subvencije biti povećane na 100 KM, a od ovgusta na 150 KM za prvo dijete. Za drugo dijete subvencije iznose 200 KM.

Nastavi čitati

Aktuelno