Connect with us

Politika

PETROVIĆ PRESAVIO TABAK! Podnio krivične prijave zbog odluke o pokretanju opoziva

Odluka o pokretanju postupka opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića danas je stupila na snagu. Međutim, pravni tim gradonačelnika traži ocjenu zakonitosti ove odluke.

Gradonačelnik Petrović podnio je tužbu Okružnom sudu u Bijeljini kojom se traži poništenje odluke o imenovanju Komisije za sprovođenje njegovog opoziva.

Od Ustavnog suda RS traže i ocjenu ustavnosti i zakonitosti ovih odluka. O svemu je upoznato Ministarstvo uprave i lokalne samouprave. Gradonačelnik Bijeljine je uputio i zahtjev CIK i Republičkoj izbornoj komisiji za nadzor skupštinske odluke o imenovanju komisije za sprovođenja opoziva.

– Svaku zakonsku i na zakonima zasnovanu odluku sprovodimo. Ono sve što nije po zakonu u ovom dijelu,to nam ne pada na pamet da sprovodimo, ali se radujemo referendumu koji se najavljuje već dvije godine – rekao je gradonačelnik Bijeljine,Ljubiša Petrović

Komentarišući izjavu predsjednika RS Milorada Dodika da se Odluke Skupštine grada moraju poštovati, Petrović mu poručuje:

– Nemamo mi predsjednika RS,mi imamo predsjednika kojeg je CIK izabrao i imenovao za predsjednika RS. Od 2.novembra nikako da se udostoje i javnosti narodu prikažu izvještaj sa kontrolnog brojanja.To vam sve govori – rekao je Petrović-

Krivičnu prijavu protiv gradonačelnika danas je najavio predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

– Gradonačelnik Petrović nije ni prvi ni poslednji gradonačelnik koji opstruiše proces svog opoziva,on nema mehanizme da to uradi do izjašnjavanja građana – rekao je Aleksandar Đurđević,predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine je odgovorio.

– Mi referendum ne opstruišemo,radujemo se referendumu, ali iz gradskog budžeta se neće vidjeti ni jedna jedina KM.

Petrović je u ime gradske uprave podnio i krivičnu prijavu protiv predsjednika GIK Dijane Božić Savić, zbog kako je istakao sumnje u zloupotrebu položaja.

– Prva krivična prijava se podnosi zbog osnova sumnje da je zloupotrijebila svoj službeni položaj i nesavjesnog rada u službi, zasnovane na sumnji o dodjeljivanju više ugovora o djelu fizičkim licima,koja su već po izbornom zakonu plaćena za rad u GIK,odnosno u komisiji za sprovođenje opoziva. Protiv predsjednice GIK Bijeljina Dijane Savić Božić, podnesena je I Krivična prijava zbog osnova sumnje da je falsifikovala dokumente – izjavio je Petrović.

Srpskainfo

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno