Connect with us

Region

PODNESENE OSTAVKE I RAZDUŽENE UNIFORME! Od sutra bez Srba u policiji na sjeveru Kosmeta

Kosovska policija saopštila je da su Srbi napustili graničnu i carinsku službu na administartivnim prelazima Jarinje i Brnjak i da ih od sutra više neće biti u policiji na sjeveru Kosova.

Iz Kosovske policije ističu da uprkos tome imaju dovoljno kapaciteta da upravljaju situacijom u novostvorenim okolnostima.

U saopštenju se dodaje da su Srbi u izjavi naveli da podnose ostavke i razdužuju uniforme iz ličnih i moralnih razloga, te da od ujutru na sjeveru Kosova više neće biti Srba u Kosovskoj policiji.

Na administrativnom prelazu Jarinje danas je 70 Srba razdužilo uniforme, a istovremeno je to učinilo i 27 Srba zaposlenih na prelazu Brnjak.

Ovaj potez uslijedio je nakon istog čina koji su nešto ranije danas napravili i policajci iz svih policijskih jedinica na sjeveru Kosova, koji su takođe izašli iz institucija samoproglašenog Kosova.

Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je danas sa velikog narodnog skupa u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici da Srbi ostavkama brane Briselski sporazum i međunarodno pravo.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno