Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “POBJEDA PDP-a i naših koalicionih partnera BIĆE VEĆA nego 2020. godine”

„Ne samo da ću biti kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima u oktobru nego ću ponovo biti gradonačelnik Banjaluke jer iza mene stoje rezultati“, rekao je aktuelni gradonačelnik najvećeg grada Srpske Draško Stanivuković u emisiji „MAT“ BN televizije.

Stanivuković je istakao da vjeruje da ono što radi u Banjaluci ima podršku većinskog dijela ljudi u Predsjedništvu PDP-a, te da ću dobiti njihovu podršku za sledećim lokalnim izborima.

„Iza mene stoje konkretna djela i uspjesi u Banjaluci, a to i jeste moj politički program, kaže Stanivuković.

On je dodao šta bi se desilo ukoliko ne bi dobio očekivanu podršku.

„Ako me neko i neće, vjerujte mi da je nekad slađe otići i bez toga, prekucati igricu i pobijediti na izborima. Ja sad kažem da će tako i biti.

Svojoj stranci sam 2018. godine rekao da ću donijeti 10.000 glasova jer sam znao da toliko vrijedim i da to mogu. 2020. godine sam rekao da ćemo pobijediti u Banjaluci, a 2022. sam rekao da će opozicija zakucati u Banjaluci, kao što se i desilo.

Sad kažem da će 2024. godine biti ubjedljivija pobjeda PDP-a i naših koalicionih partnera nego 2020. godine, pobjeda sa većom razlikom“, tvrdi Stanivuković.

Odgovarajući na pitanje zašto je sa kritike Milorada Dodika prešao na kritiku predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića, Stanivuković odgovara da su se pozicije promijenile.

„Ja sam nekada bio narodni poslanik i kritikovao sam vlast Republike Srpske i nivo BiH. Tada su izvještaju dolazili do mene i ja sam radio svoj posao.

Kad sam počeo da vodim Banjaluku, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a je bio Igor Radojičić, a danas je to Vlado Đajić“, objašnjava Stanivuković.

 

(BN) Foto: BN

Banjaluka

U Kulturnom centru BANSKI DVOR sinoć je otvoreno osmo po redu Međunarodno takmičenje pijanista „BANJALUČKI BIJENALE“

U Kulturnom centru Banski dvor sinoć je otvoreno osmo po redu Međunarodno takmičenje pijanista „Banjalučki bijenale“, koje ove godine okuplja čak 145 učesnika iz 10 zemalja Evrope.

Ovom događaju prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac, koja je poručila kako je riječ o takmičenju na koje cijela Banja Luka može da bude zaista ponosna.

-Međunarodno pijanističko takmičenje „Banjalučki bijenale“ održava se po osmi put i svi na njega možemo biti ponosni. Svake dvije godine imamo sve veći broj učesnika i sve zvučnija imena članova žirija, ali i predavača. Grad Banja Luka je prepoznao važnost ovog događaja i nastavlja da podržava Umjetničku školu „Vlado Milošević“ u ovom ali i sličnim projektima – kazala je Savić – Banjac.

Ujedno, iskoristila je priliku da čestita organizatoru na sjajno organizaciji jednog ovakvog događaja, te da učesnicima poželi mnogo sreće.

-Sa druge strane, pozivam publiku da posjete ovo takmičnje, koje traje do petka – kazala je savjetnica gradonačelnika.

Inače, „Banjalučki bijenale“ već tradicionalno organizuje Umjetnička škola “Vlado Milošević”.

Direktor ove škole, Damir Jovanić poručio je kako su se na bijenale ove godine prijavili takmičari sa određenim zapaženim rezultatima, te da će svi takmičari imati i priliku da na master- klasterima čuju pohvale, primjedbe, ali i određene smjernice članova žirija.

Takmičenje se odvija u disciplinama klavir solo i klavirski duo (za četiri ruke ili dva klavira), te klavir za učenike i studente odsjeka muzički saradnik – teoretičar i odsjeka koji imaju klavir kao obavezan instrument.

Završni koncert biće održan u petak, 24. maja, u Banskom dvoru kada će biti uručene nagrade i priznanja pobjednicima po kategorijama.

Ulaz je besplatan za sve sadržaje koji se odvijaju u okviru “Banjalučkog bijenala”.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI ISTAKLI ZASTAVE pred odluku o rezoliciji o Srebrenici

Brojni Banjalučani odazvali su se pozivu Vlade Republike Srpske da istaknu srpske trobojke čime, kako ističu, simbolički iskazuju protivljenje namjeri usvajanja za Srbe sporne rezolucije o Srebrenici.

Otome svjedoči i zastava istaknuta u Ulici Vojvode Momčila u centru Banjaluke.

Vlada Republike Srpske će danas u Srebrenici održati redovnu sjednicu, i to na dan kada će Generalna skupština UN odlučivati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.

Tom prilikom najviši zvaničnici Republike Srpske položiće cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas redovnu sjednicu, na kojoj je prihvaćen prijedlog Plana obuke i osposobljavanja Gradskog štaba za vanredne situacije, jedinica i timova civilne zaštite za period 2024 – 2027. godine.

Dodatno, na današnjoj sjednici je razmatran i prijedlog Plana zaštite i spasavanja od zemljotresa u Banjoj Luci.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije prihvaćena je Informacija o aerozagađenju vazduha i mjerama zaštite na teritoriji grada.

Jedna od tačaka dnevnog reda koja je razmatrana jeste i razmatranje Odluke o određivanju privrednih privrednih društava i pravnih lica, nosilaca poslova i zadataka u provođrnju mjera zaštite i spasavanja na teritoriji grada, kao i Odluka o formiranju jedinica i timova civilne zaštite i Odluka o određivanju povjerenika zaštite i spasavanja na teritoriji Banje Luke.

Osim toga razmatran je i Plan sprovođenja mjera na vodovodnom sistemu „Vodovod“ – a a.d. Banja Luka za eventualni sušni period.

Nastavi čitati

Aktuelno