Connect with us

Svijet

PUTIN PORUČIO ZAPADNIM ELITAMA “Vaš bal vampira je završen”

Zapadne elite, koje su navikle da “pune svoje stomake ljudskim mesom”, nastoje da zamrznu nepravedno stanje u međunarodnim odnosima, ali moraju da shvate da se “bal vampira” završava, rekao je ruski predsjednik, gospodin Vladimir Putin.

Putin je podsjetio da je “takozvana zlatna milijarda” vjekovima praktično “parazitirala na račun drugih naroda”, eksploatišući zemlje i narode Afrike, Azije i Latinske Amerike.

“Zapadne elite imaju veoma jaku želju da zamrznu postojeće stanje, nepravedno stanje stvari u međunarodnim odnosima. Oni su navikli da vijekovima pune svoje stomake ljudskim mesom, a džepove – novcem. Ali moraju shvatiti da se vampir bal završava”, naglasio je šef države.

Ruski lider dodao je da radi u interesu Rusije i naroda.

“Ja jednostavno radim u interesu Rusije, u interesu našeg naroda. Ali da se nekako osjećam kao nekakav gospodar ljudskih života, toga nema. Vjerujte mi, ni blizu. Ja samo ispunjavam svoju dužnost prema Rusiji i pred našim narodom koji Rusiju smatra svojom otadžbinom”, zaključio je Putin, a prenosi “b92”.

Svijet

NEPOZNAT DATUM GLASANJA O REZOLUCIJI: Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH zakazana za sutra

Sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o situaciji u BiH zakazana je za 15. maj, saopšteno je na sajtu te organizacije.

Sjednica će, kako je najavljeno, biti održana u prijepodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu.

Međutim, datum o sjednici Generalne skupštine UN na kojoj bi se države članice trebale izjasniti o rezoluciji o genocidu u Srebrenici još nema.

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Džazire iz SAD, na nalogu X potvrdio je da je održan sastanak u UN, ali da nije određen datum glasanja o rezoluciji o Srebrenici, “iako se to očekivalo”.

Možda bude 16., možda drugi dan. Čeka se da se zvanično kao dodatak nacrta uvede crnogorski prvi amandman o pojedinačnoj krivici. Drugi amandman otpada. Sutra novi sastanak – naveo je Puljić.

Podsjećamo, prvi amandman Crne Gore navodi da je “krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj grupi ili zajednici u cjelini..”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, da putuje u Njujork da bi pružio odgovor onima koji bi željeli da optuže Srbe kao genocidan narod.

Varhelji je rekao da je protiv stigmatizacije srpskog naroda, ističući da kolektivna krivica i kolektivno kažnjavanje “nikad nisu bili dio evropskih vrijednosti”.

Nastavi čitati

Svijet

LAVROV JOŠ JEDNOM UPOZORIO NA UKRAJINSKU KRIZU “Ako Zapad želi rješavanje na ratištu, MI SMO SPREMNI”

Rusija je spremna u slučaju da zapadne zemlje žele da riješe ukrajinsku krizu na ratištu, izjavio je vršilac dužnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Lavrov.

“To je njihovo pravo. Ukoliko žele da riješe sukob na ratištu, biće na ratištu”, rekao je Lavrov tokom konsultacija u Savjetu Ruske Federacije.

On je podsjetio da je Rusija u više navrata izražavala spremnost za razgovore sa ciljem rješavanja ukrajinske krize, ali uz uzimanje u obzir trenutne realnosti.

Nastavi čitati

Svijet

JEZIV SLUČAJ U NJEMAČKOJ! Baka pronašla mrtvu dvogodišnju unuku u stanu

Tijelo dvogodišnje djevojčice pronašla je njena baka u iznajmljenom stanu u njemačkom gradu Haleu.

Nezvanično, radi se o ubistvu, ali policija još uvijek nije saopštila detalje slučaja.

Navodno su na tijelu djevojčice uočene crvene tačkice koje ukazuju na opekotine.

Sumnja se da je bila žrtva nasilja.

Majka djeteta tvrdi da tuš u stanu nije radilo neko vrijeme i da je to uzrok djevojčicine smrti.

Ona je otkrila da je djevojčicu prethodno veče otac umio vodom i da je ona u sekundi iz hladne prešla u vruću.

Roditelji tvrde da nisu shvatili da je njihova kćerka zadobila opekotine, stavili su je u krevet, a nju je u nedjelju ujutru mrtvu pronašla baka.

Nastavi čitati

Aktuelno