Connect with us

Društvo

CIVILNA ZAŠTITA UPOZORAVA GRAĐANE! “Zbog obilnih padavina može doći do BUJIČNIH POPLAVA”

Uprava civilne zaštite Republike Srpske upozorula je građane da su zbog najavljenih obilnih padavina u kratkom periodu mogući problemi sa oborinskom vodom i njenim oticanjem u urbanim sredinama, a može doći do bujičnih poplava na zapadu Srpske.

Iz Republičke uprave civilne zaštite skrenuli su pažnju građanima i nadležnim lokalnim službama da imaju na umu ovo upozorenje i da preduzmu mjere i radnje kako bi najavljene meteorološke uslove, koji mogu biti opasni za ljude i materijalna dobra, spremno dočekali.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u narednim danima u nekoliko navrata Srpsku zahvatiti talasi intenzivnih mjestimičnih lokalnih vremenskih nepogoda.
U Srpskoj će sutra i u srijedu, 12. juna, biti nestabilno vrijeme, uz čestu pojavu obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom. Premještanje tih nepogoda biće u nekoliko talasa od jugozapada ka sjeveru i istoku Srpske.

Noćas i sutra u popodnevnim časovima, te u noći između utorka i srijede meteorolozi predviđaju uslove za intenzivne lokalne nepogode sa jakom kišom i gradom ponegdje. Biće to izlivi oblaka u kratkom periodu, objavljeno je na stranici Republičke uprave civilne zaštite.

U srijedu ujutro biće suvo, ali se tokom dana opet očekuju nestabilni meteorološki uslovi sa mogućnošću mjestimičnog lokalnog nevremena. Najveće padavine očekuju se na zapadu i sjeveru Republike Srpske, dok će na jugu ponegdje biti pljuskovi sa više suvog vremena.
Linker
Iz Republičke uprave civilne zaštite istakli su da prate situaciju i da su spremni da se aktiviraju na terenu u okviru svojih nadležnosti.

Društvo

Danas počinje prvi upisni rok za SREDNJOŠKOLCE U SRPSKOJ

Prvi upisni rok u srednje škole u Republici Srpskoj za odlične učenike, koji imaju 60 i više bodova, počinje danas, a rezultati će biti objavljeni 20. juna.

Iduće školske godine u prvi razred predviđen je upis za 10.197 učenika.

Upisivanje svršenih osnovaca u prve razrede srednjih škola obavljaće se i u julskom upisnom roku.

Deficitarna zanimanja biće i ove godina stipendirana od lokalnih zajednica i Vlade Srpske.

Nastavi čitati

Društvo

SPREMITE SE NA ČEKANJE: Gužve na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica

Na graničnim prelazima Gradiška i Kostajnica jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS navode da na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Nastavi čitati

Društvo

DJEVOJČICE VODE: U Srpskoj za 24 časa rođeno 18 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, 10 djevojčica i osam dječaka.

U Banjaluci je rođeno osam beba, u Doboju tri, po dvije bebe u Zvorniku i Gradišci, a po jedna beba u Bijeljini, Nevesinju i Foči.

U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i tri dječaka, u Doboju dva dječaka i jedna djevojčica, u Zvorniku dvije djevojčice, u Gradišci jedan dječak i jedna djevojčica, po jedan dječak u Bijeljini i Nevesinju, i u Foči jedna djevojčica

Poroda nije bilo u Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Trebinju.

Nastavi čitati

Aktuelno