Connect with us

Politika

CVIJANOVIĆ I DODIK SA ERDOGANOM! Razgovor lidera o važnim pitanjima u BiH (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.
Erdogan se zahvalio na dolasku delegacije i još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku, tokom prve naredne posjete BiH.

Dodik i Cvijanović ga upoznali sa političkom situacijom u BiH, uticajem pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.
Istovremeno, potvrđena je odlična privredna saradnja Republike Srpske i Republike Turske, nastavak svih započetih projekata, ali i najava novih. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Turske Dževdet Jilmaz i ministar spoljnih poslova Hakan Fidan.

– Uvijek je zadovoljstvo razgovarati sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim sam se danas sastala, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom – napisala je Cvijanovićeva na svom Instagram nalogu.
Cvijanovićeva je navela da je Erdoganu čestitala na reizboru za lidera Stranke pravde i razvoja i poželjela mu da sa uspjehom nastavi da predvodi najsnažniju stranku u Turskoj.

– Tokom sastanka smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredijeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata. Upoznali smo Erdogana sa aktuelnim političkim prilikama u BiH, te ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma – naglasila je Cvijanovićeva.

Prethodno je održan sastanak sa bivšim potpredsjednikom, sadašnjim poslanikom Fuatom Oktajiem.

(RTRS)

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno