Connect with us

Banjaluka

GOSTI IZ REGIONA PREPLAVILI BANJALUKU! Brojni događaji koje organizuje Grad, doprinijeli su RASTU TURIZMA u ovom gradu

Najveći broj rezervacija napravili su gosti iz regiona, odnosno Slovenije, Srbije i Hrvatske, a ove godine je povećano interesovanje gostiju iz Crne Gore.

Brojni događaji koje organizuje Grad Banjaluka doprinijeli su rastu turizma u ovom gradu.

Tako je Banjaluka prošle godine oborila sve rekorde posjećenosti o čemu je govorila direktor Turističke organizacije grada Banjaluke Dragana Vukliš.

Osvrnuvši se na prošlogodišnji rekord koji je Banjaluka oborila po broju posjeta i noćenja otkad se mjeri turistički promet u gradu na Vrbasu, Vukliševa je istakla da je u prvih deset mjeseci ove godine taj rezultat nadmašen, te da se do kraja godine očekuje obaranje novog rekorda turističkog prometa.

– Obaranje prošlogodinjeg rekorda za nas je svakako velika satisfakcija i pokazatelj da se Banjaluka razvija i napreduje. Ovo nas podstiče da uradimo još kvalitetniju i bolju promociju našeg grada – istakla je ona.

Kako je kazala, Turistička organizacija već je započela promociju Banjalučke zime, a prema informacijama koju su dostavili hotelijeri već sada su skoro svi smještajni kapaciteti popunjeni.

– Najveći broj rezervacija napravili su gosti iz našeg regiona, Slovenije, Srbije, Hrvatske, a ove godine imamo i povećano interesovanje gostiju iz Crne Gore. Kada je riječ o turistima iz Evrope, rezervacije su uglavnom iz Austrije, Njemačke i Danske. Ovo je za nas pokazatelj da je Banjaluka postala prepoznatljiva na turističkoj mapi – zaključila je ona.

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno