Connect with us

Politika

JECA PRESKOČILA MJESNU ZAJEDNICU, hoće da bude gradonačelnik! Odakle pare, ne zna se, a PRIČA O TRANSPARENTNOSTI!

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić danas je zvanično najavila svoju kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke na narednim lokalnim izborima.

O samoj kandidaturi, Trivićeva je govorila mjesecima unazad, tvrdeći da je ona jedina alternativa za grad na Vrbasu, ističući da će se zalagati za transparentnost i poštenje, naročito kada je u pitanju trošenje narodnog novca.

Ipak, što se tiče finansiranja Narodnog fronta, predsjednik ove partije nikada javno nije otkrila ko su finansijeri stranke, te je vješto izbjegavala svako pitanje postavljeno na ovu temu. Često je poručivala novinarima da se za ovaj odgovor obrate Centralnoj izbornoj komisiji, koju ni sama ne priznaje.

Od osnivanja Narodnog fronta vodile su se polemike oko imena članova ove partije, pa je tako ostalo upamćeno da je nekoliko političara iz opozicionih partija, ali i partija bliskih vlasti, uzelo člansku kartu Narodnog fronta.

Tada je Trivićeva jasnu poruku dobila od lidera DNS-a Nenada Nešića, čiji je narodni poslanik Željko Dubravac napustio DNS i priključio se Narodnom frontu. Isto je tada učinio i SDS-ov Trninić.

“Njih dvojica priznaju legitimnost izbora, a Jelena Trivić tvrdi da su izborni rezultati nelegitimni. Dakle, tri različite osobe. Šta njih može ujediniti? Pa, lični interes. Kako se ostvaruje? Pa, kroz materijalna dobra”, rekao je Nešić, postavljajući ponovo pitanje finansiranja Narodnog fronta.

Nešić je tada ponovo prozvao Trivićevu da otkrije iz kojih izvora se finansira Narodni front.

“Vi ste po zakonu dužni da prijavite te prihode. Ja postavljam pitanje, s obzirom da nije parlamentarna stranka, nema zvaničnih primanja iz budžeta, da nam objasni odakle sredstva da organizuje skupštinu, odakle sredstva da radi ovo što radi, ko joj je kupio automobile koje voze”, kaže Nešić.

Trivićeva je svaki put vješto izbjegla da odgovori na ova pitanja, a od osnivanja stranke Narodni front, aktivno je krenula u obilazak gradova i opština u Republici Srpskoj, gdje je skupljala članove za svoju novu partiju.

Tada su joj se priključili neki političari i kolege iz prethodnih partija SDS i PDP, ali nije bilo rijetko da su dres Narodnog fronta obukli i kadrovi SNSD-a, protiv kojih je Trivićeva bila najglasnija.

Prošle godine u mjesecu maju, Narodni front je održao prvu skupštinu u jednom banjalučkom restoranu, gdje je Trivićeva imena novih članova čitala sa lista papira, a među njima se nalazilo i nekoliko onih koje je Jelena Trivić do juče nazivala “preletačima”.

“Oni nisu dobili nikakvu sinekuru i benefite od toga što su iz rezervnog sastava prešli u specijalnu antiterorističku jedinicu kakav je Narodni front. Članovi predsjedništva uz mene su Aleksandar Trninić, Dijana Ješić, Srđan Rankić, Saša Borjan, Bosiljka Čubrilović Stamenić, Slobodan Stanić, Nikola Brkić, Sanja Dimitrić, Radislav Dončić, Željko Dubravac, Mile Kovaćević i Slađana Jašarević”, rekla je tada Trivićeva.

Aktivno djelovanje Narodnog fronta je opisala kao isključivo opoziciono, iako se tada na skupštini nije pojavio niko od drugih političara iz drugih opozicionih stranaka.

Sama Jelena Trivić je u nekoliko navrata izjavila da očekuje punu podršku od članova opozicije.

Ipak, ono što ostaje nejasno jeste od koje tačno opozicije očekuje podršku – od PDP-a, koji u javnosti svakodnevno blati, nakon što je preko te partije i dobila kompenzacioni mandat u NSRS, te bila njihov kandidat za predsjednika Srpske, ili od SDS-a, iz kojeg je ponikla, a kojem je kasnije otela nekoliko članova, ili misli na Nebojšu Vukanovića, koji joj je otvoreno i na vrlo surov način već rekao šta misli o njoj te da od njihove saradnje više nema ništa.

Insajder in

Uncategorized

ĐAJIĆA VREBAJU “BANDE GRUZIJANACA”! Trivić je dobra, neće protiv nje, a penzionerima bi nabavio BEŠUMNE AUTOBUSE

Odakle početi i gdje završiti krajnje neprijatno i na momente smiješno gostovanje Vlade Đajića u emisiji Telering kod Mate Đakovića. Doktor je na prvi pogled došao spreman ali pomućenog uma, što je njegovo već uobičajeno stanje.

Kao i svaki put do sada Đajić se bavio isključivo likom i djelom gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, njegovim frizerima, fotografima, ali nije mogao da izbjegne svoju omiljenu temu “sahranjivanje para” u temelje kao i pokušaj da se javnosti prikaže kao vrstan građevinac.
Pokazujući sliku plaže Vrućica koju je uradio upravo Stanivuković, Đajić je kazao kako se to ne radi tako, nego se sve prvo fino izbetonira, pa se stave pločice, što implicira da bi Đaja “hladno” zabetonirao i sam izvor.

Pored svega Đaja se posvetio i “pljuvanju” besplatnih karata za penzionere te je rekao da će im on nabaviti bešumne autobuse (znajući njega, vjerovatno bešumno voze u vječnost).
Psovki i lapsusa nije nedostajalo pa je tako hotel “Bosna” nazvao hotelom “Boska”,Gajevu ulicu je preimenovao u Grčku, takođe je izjavio da je Draško “masakrirao” čistačice u GU, za Dijanu Cvijić je umjesto piše rekao piša, zatim je najavio da ima ponudu za posao u Saudijskoj Arabiji (želimo mu srećan put), da ne zna da li je neko na UKC-u umro zbog kiseonika iako je direktor iste ustanove koja je prema zvaničnim podacima imala najveću smrtnost kovid pacijenata. Ipak sve to je samo početak, jer nakon toga Đajić je pokazao elementarno nepoznavanje srpske istorije te optužio Stanivukovića da je izdajnik zbog gradnje spomenika Kralju Tvrtku I Kotromaniću i spomenik Kulinu Banu, te je umjesto toga predložio gradnju spomenika Gavrilu Principu.
Inače Đajić je posebnu pažnju posvetio i “sahrani miliona” pod zemlju što je njegova uža specijalnost uzevši u obzir 42 miliona KM koje je sahranio u nikad gotovu garažu UKC-a.
Direktoru, poslaniku i predsjedniku GrO SNSD Banjaluka je posebno zasmetalo pisanje našeg portala o njegovim nekretninama te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na odličnoj reklami ispritanoj na kvalitetnom papiru (što nije ni čudo, jer je štampanje letaka, plakata i tranpsarenata takođe jedan od njegovih poslova), a pri čemu je reako da smo mu na vrat navukli “Gruzijske bande”.


Optužio je Đajić Draška i za koncerte te pitao odakle pare iako je sve transparentno, ali nije odgovorio na pitanje čijim parama on finansira Breskvice, kotlićijade, Rade Manojlović i ostale pjevaljke.
Pokazavši fotografiju Stanivukovića iz Grčke upitao je građane žele li da “ta ekipa” vodi grad ili da to rade stučni ljudi koji imaju fakultete  (uglavnom kupljene) poput Čurle, Kike i ostalih.
Da nije smiješno bilo bi tužno, gledati doktora koji se zapetljao u sopstvene opsesije kao pile u kučine, dok za sve ono što je naveo nikada nije podnio nijednu krivičnu prijavu, nego je odgovor bio tako narod priča.
E, pa doktore isti taj narod priča i da ste pod uticajem opijata, da ne znate šta govorite, da ste nebrojeno puta zloupotrijebili položaj i “zgrnuli” milione na UKC-u na nelegalan način. Sve to narod priča, ali za razliku od vas “tužibaba” Stanivuković za svaku podnesenu tužbu ima argumente.
Interesantno je da je Đajić branio NF Jelene Trivić rekavši samo kako ona nema pravi tim oko sebe (poredeći je valjda sa sobom), tako da je na taj način još jednom otkrio neskrivene simpatije i simbiozno djelovanje.

Banjaluka 24

Nastavi čitati

Politika

ĐAJIĆ “Ja nisam političar, meni to što sam predsjednik GrO SNSD Banjaluka, POSLANIK, DIREKTOR, ništa ne znači”

Vidno nervozan sa bar 50 fotografija objekta svoje opsesije gradonačelnika Draška Stanivukovića predsjednik GrO SNSD Banjaluka gostovao je u emisiji Telering kod Mate Đakovića, te izjavio je da on nije političar i da ništa ne znači to što je narodni poslanik, direktor UKC-a i predsjednik GrO SNSD Banjaluka.
-Nisam se kandidovao zato što moram da završim ono što sam započeo na Kliničkom centru, rekao je Đajić, misleći valjda na garažu koju gradi več četiri godine i gdje je “stukao” 42 miliona maraka, ali kraj gradnje se ne nazire.
-Da nije mene pacijenti bi se liječili kao ranije, rekao je Đajić. Mnogu bi rekli da su građani ranije imali bolji tretman jer su bar imali gazu i sapun, što sada nemaju.
Banjaluka 24

Nastavi čitati

Politika

TADIĆ PORUČIO ŠMITU! “U BiH se barem zna šta je starije, KOKOŠKA ILI JAJE”

Nakon novih izjava Kristijana Šmita da je Republika Srpska dio Dejtonskog sporazuma, a sam Šmit garant njenog opstanka, pravnik Ognjen Tadić poručuje da se u BiH barem zna šta je starije, kokoška ili jaje.

“Republika Srpska nastala 9. januara 1992, a BiH 1. marta 1992., a FBiH 30.3.1994. Dejtonski mirovni sporazum zaključen 21.11.1995. godine. Kako može postojanje Srpske ili FBiH da zavisi od dokumenta koji zavisi od njihovih potpisa?”, poručio je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Nastavi čitati

Aktuelno