Connect with us

Banjaluka

MOJ POSAO NIJE DA OBEZBJEDIM KVORUM! Stanivuković razočaran jer odbornici nisu usvojili važne tačke, rekao da će IMATI NOVU ŠANSU

Stanivuković rekao kako je Skupština Grada na ovoj sjednici, koja je prekinuta u prošli četvrtak, glasala o 37 tačaka dnevnog reda, te da su odbili one tačke koje su najbitnije.

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je danas sastanak sa šefovima klubova odbornika Skupštine Grada, na kojem je dogovoreno da će nastavak 23. sjednice Skupštine, koji je danas odložen, ipak biti održan sutra sa početkom u 9.00 časova.

– Smatrao sam da je ovaj sastanak prijeko potreban. Došli su šefovi klubova, a na sastanku smo dogovorili da ipak sjednicu nastavljamo sutra, sa početkom u 9.00 časova. Ne možemo dozvoliti da bilo ko od nas mora da uči odbornike da bude odbornik i da radi svoj posao, za koji ga je narod izabrao. Ja se od toga moram ograditi, moje je da pripremim akte, a rukovodstvo Skupštine, baš kao i svaki obronik treba da vodi računa o tome. Svaki klub odbornika treba da vodi računa o tome da bar 50 odsto njihovih odbornika prisustvuje sjednicama. Teško mi pada da sjednicu, koju smo trebali da završimo prošle sedmice, nismo još završili – kazao je on.

Iskoristio je priliku da pozove i predsjednika Skupštine da obezbijedi potreban kvorum, za održavanje sjednice.

– Mene bi mogli kriviti da nedostaje materijal, ali moj posao nije da obezbijedim kvorum za sjednicu. Odžravanje sjednica Skupštine Grada, kolegijuma i komisija nije predmet političke bitke.Takođe, odsustvo sekretara Skupštine isto nije i ne treba da bude predmet političke borbe. U najozbiljnijem smo problemu jer više od 50 dana nije potpisao nijedan akt. O tome smo i danas raspravljali na ovom sastanku. Imamo ponudu da akte objavimo u Službenom glasniku Republike Srpske, te bi nas oko 60 hiljada KM to koštalo – kazao je on.

Poručio je kako upravo zbog toga je potrebno da se u što skorije vrijeme riješi pitanje sekretara Skupštine Grada.

– Prošlo je više 55 dana otkako smo usvojili besplatne građevinske dozvole i mnoge druge bitne odluke, ali ne možemo izdati rješenja jer čekamo da i te odluke budu objavljene u Službenom glasniku – ističe gradonačelnik.

Poručio je kako je Skupština Grada je na ovoj sjednici, koja je prekinuta u prošli četvrtak, glasala o 37 tačaka dnevnog reda, te da su odbili one tačke koje su najbitnije.

– Odbila je tri ključna akta – subvencije za javni gradski i prigradski prevoz, te su na taj način uskratili penzonere sa najnižom penzijom da se voze besplatno. To je meni neprihvatljivo, to je odstupanje od naših politika koje smo zacrtali prije tri godine. Grad Banjaluka ima obezbijeđen novac za subvencije prevoznicima, ali odbornici predvođeni skupštinskom većinom su tu odluku u četvrtak odbili. Odbijanje te odluke znači da će porodice sa četvoro i više djece, nakon tri godine opet morati plaćati javni prevoz, ne zato što mi nemamo novac za tu namjenu, nego zato što nema skupštinske odluke. Dakle, penzioneri sa najnižom penzijom ne mogu imati besplatan javni prevoz zbog SNSD – a i njihovih koalicionih partnera – kaže on.

Ipak, kako je istakao gradska administracija od te odluke neće odustati.

– Mi ćemo predložiti ponovo tu odluku u septemrbu, ali prevoznici nisu spremni da voze kao dosada bez usvojene odluke. To je opstrukcija i sve je to protiv interesa Banjaluke. Ja ću im reći da promjene svoju političku strategiju.  Daćemo im šansu da se izjasne po to pitanju. Ukoliko i dalje ne žele besplatan javni prevoz za sve kategorije i povoljniji javni prevoz za druge kategorije, ukoliko ne odustanu od svoje odluke, mi ćemo više hiljada penzionera i porodica sa četvoro i više djece obavjestiti o tome – nagalasio je on.

Dodao je i to da su na istoj sjednici odbili još dvije izuzetno bine odluke.

– SNSD je odbio i subvencije poslovnim subjektima u Gajevoj ulici, čije je poslovanje otežano zbog rekonstrukcije. Mi sredstva za tu namjenu, kao i volju imamo, ali nema odluke Skupštine Grada. Dodatno, mi smo pripremili odluku da dvorana na  Laušu u sklopu Osnovne škole „Sveti Sava“ bude dodijeljena upravo školi na upravljanje, za njihove potrebe i njihove časove. Ipak, SNSD traži da ova dvorana ide na upravnjanje Sportskom centru „Borik“ – zaključuje gradonačelnik.

Šef kluba odbornika SNSD – a, Dragoslav Topić poručio je kako je okvirno postignut dogovor, da zbog javnosti ali i kvoruma, Skupšina održava više sjednica gradskog parlamenta sa manjim brojem tačaka, a kako bi u jednom danu mogli da iscrpe dnevni redi i izglasaju tačke.

Šef odbornika kluba PDP – a Dragan Milanović dodao je kako dogovoreno da svi prozovu svoje klubove, obavijestivši ih da je sjednica sutra.

-Moramo se držati nekih pricipa i ove stvari ne treba da se dešavaju ovako – kazao je on.

Banjaluka

“BEOGRADSKI SINDIKAT” veliku turneju počinje iz Banjaluke (VIDEO)

Danas je u SD Borik održan sastanak na kome je dogovoren početak velike turneje Beogradskog sindikata upravo iz Banjaluke.
50 godina Dvorane Borik i 25 godina BS, jubileji su koji će se ujediniti početkom 2024. godine velikim banjalučkim koncertom.

Menadžer popularne hip hop grupe Zoran Vulović, na sastanku održanom sa Nenadom Talićem direktorom SC Borik i Jovicom Keserovićem zamjenikom direktora, dogovorio je banjalučki koncert kojim će Beogradski sindikat otvoriti veliku koncertnu turneju.
“Dva jubileja sjajan su povod za koncert. Beogrdskog sindikata je u Boriku 2012. snimio spot na koncertu. 2024. godina je značajna za dvoranu Borik i Beogradski sindikat jer obilježavamo jubileje, a koncert u Boriku će biti sjajna uvertira u sve ono što očekuje posjetioce dvorane”, rekao je Nenad Talić.

Detalji o samom konceru biće predstavljeni na konferenciji za medije, koja će biti upriličena u konferencijskoj sali SD Borik.

Izvor: Bl portal

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OBEĆAO “Sljedeće godine svi PENZIONERI će imati BESPLATAN PREVOZ” (FOTO)

Gradonačelnik, Draško Stanivuković sa saradnicima uručio je danas penzionerima sa najnižom penzijom besplatne kartice za javni prevoz.

Tom prilikom, on je poručio da je ponosan što 1.200 penzionera sa najnižom penzijom već treću godinu za redom ostvaruje svoje pravo na besplatan javni prevoz, dok je za sve ostale 30 odsto povoljniji, te naglasio da gradska administracija neće odustati od zacrtanog cilja, a to je da već naredne godine svi penzioneri imaju potpuno besplatan javni prevoz na području Banje Luke.

-Oko 40 hiljada naših sugrađana starijih od 65 godina od naredne godine imaće potpuno besplatan javni prevoz za sve gradske i prigradske linije – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovo je značajna podrška ovoj kategoriji stanovništva koja im olakšava mobilnost, te dodao da gradska administracija radi i na tome da dodatno olakša život penzionera.

-Aktivno radimo na izradi kartica prijateljstva kako bi penzioneri mogli ostvariti popuste na kupovine u marketima i apotekama. Zajedno sa kartama za prevoz na ovaj način penzioneri mogu ostvariti i veće uštede i ta sredstva iskoristiti za nešto drugo – istakao je on, te dodao da će se u narednom periodu nastaviti politike za poboljšanje životnih uslova za penzionere – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Predsjednik Udruženja penzionera Zoran Uletilović istakao je svakom penzioneru znači svaki oblik pomoći.

-Besplatne karte za prevoz mnogo znače penzionerima sa najnižim primanjima. Cijena mjesečne karte je oko 17KM što nije mali iznos na primanje od 272 KM, je uz to je potrebno izdvojiti i novac za ljekove i sve ostalo – rekao je Uletilović

Ljubica Malešević istakla je da je zahvalna gradonačelniku na svemu što čini za penzionere, te izrazila uvjerenje da će u narednom periodu biti još više podrške

Jedna od penzionerki je i Miladinka Milaković, koja je zahvalila gradonačelniku na podršci penzionerima, ali i svemu drugom što gradi i pokreće kako bi učnio život lakšim.

-Ovako mlad čovjek napravio je mnogo i ovo nam zaista daje volju za život i nadam se da će tako i nastaviti-kazala je ona.

Podsjećamo,javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom do 285 KM je u potpunosti besplatan, dok je za ostale povoljniji za 30 odsto. Odjeljenje za saobraćaj i puteve izdaje oko hiljadu i 200 mjesečnih karitca za javni prevoz za penzionere koji imaju najnižu penziju. Osim ovih kategorija, Grad je obezbijedio i besplatan javni prevz za učenike i studente sa četvoro i više djece. Ovo je samo neke od politika Grada kojim želi da se pruži podrška mnogim kategorijama naših sugrađana.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stigla pohvala iz Srbije! “STANIVUKOVIĆ JE JEDINI POLITIČAR na BALKANU koji RAZUMIJE značenje i uticaj društvenih mreža” (FOTO, VIDEO)

Trend društvenih mreža koji posljednjih godina pokušavaju da prihvate političari regiona, mahom bez suštinskog razumijevanja istih, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom. Posljednji u nizu je predsjednik  Aleksandar Vučić koji je otvorio nalog na društvenoj mreži Tik Tok, mreže koja je uglavnom namijenjena mlađoj populaciji.

@jasamaleksandar Ovo je moj pokušaj priprema za doček velikog broja gostiju iz inostranstva za sutrašnji vinski sajam. Ova priprema neće doprineti mojoj fizičkoj kondiciji i izgledu, ali sam srećan, svakako. #jasamaleksandar #WineVisionByOpenBalkan #srbija #WineVision #SerbianVines 🇷🇸 #tiktok ♬ original sound – Ja sam Aleksandar


Ipak samo nekoliko dana kasnije javio se i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić koji je rekao kako je on ozbiljan čovjek i profesor i da na mrežama ne treba da se postavljaju snimci na kojima neko peče palačinke.
Vrlo brzo Tadića je demantovao Istok Pavlović, jedan od najuticajnijih blogera u Srbiji, inače internet preduzetnik i profesor na predmetu Internet marketing na Fakultetu za medije i komunikacije.
-Gospodine Tadiću niste razumjeli TiK Tok ni društvene mreže. Društvene mreže služe upravo tome da pečete palačinke na njima, rekao je Pavlović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Istok Pavlovic (@istokp)


Kada je riječ o političarima Srpske jedini koji je istinski razumio značaj i moć društvenih mreža je gradonačelnik Banjaluke i prvi potpredsjednik PDP-a, Draško Stanivuković, koji svoje naloge koristi upravo onako kako i treba. Kada je riječ o Tik Toku, Stanivuković odlično razumije kome je ova mreža namijenjena i na koji način treba da uradi video klipove koji će biti gledani. Veliki broj pratilaca i na ostalim mrežama govori u prilog tome da Stanivuković odlično barata i Fejsbukom i Instagramom i društvenom mrežom X.

@stanivukovicdrasko Поставили смо фотеље удобније од оних директорских.😀 #draskostanivukovic #stanivukovicdrasko #republikasrpska #републикасрпска #бањалука #gradonacelnik #banjaluka #TikTok #like #viral #follow #topvideo #totrending #topvideoonTikTok #toptrendiingvideo #fyp ♬ original sound – Драшко Станивуковић


Ostali političari Srpske prave kardinalne greške, koje ne samo da im ne donose popularnost nego je i umanjuju. Objave su redovno praćene fotografijom vlasnika naloga, bilo da je riječ o izjavljivanju saučešća ili čestitkama, kao i komentarima na aktuelnu situaciju.

Nedavno je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom X nalogu objavila komentar o sukobu Izraela i Palestine, praćen njenom uređenom fotografijom. Neki od korsnika ove društvene mreže ocijenili su ovaj postupak neprimjerenim. Jer Karić tu ni u kom slučaju, nije vijest. Ipak ona nije jedina, to zaista rade i svi ostali iako treba imati u vidu da većina političara ne upravlja direktno profilima na mrežama, nego su to njihovi saradnici, press službe, možda i marketinški eksperti.

Dok brojni političari iz Srpske, BiH i regiona vode ljutu borbu sami sa sobom kako smisliti objave za društvene mreže, Stanivukoviću to na svim platformama odlično polazi za rukom.

Nastavi čitati

Aktuelno