Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK PREDSTAVIO Ovako će izgledati dvorana za ATP turnir u Banjaluci (VIDEO)

Ambiciozan projekat gradnje sportskih terena koji će prvobitno služiti za održavanje teniskog turnira ATP iz serije 250 predstavljen je u Banjaluci.

Javnosti je prikazan i video konačnog rješenja, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković napisao je na tviteru:

“Najveći sportski spektakl u Republici Srpskoj biće odigran u dvorani sa površinom od 9000 m2 i preko 5000 sjedećih mjesta, prilagođena svim sportovima kao i unutrašnjim dodatnim prostorom i sadržajima koji će biti na raspolaganju rekreativnim i profesionalnim sportistima.”

Teniski savez Republike Srpske je investitor. Faza privođenja konačnoj namjeni kažu iz Gradske uparve biće nakon održavanja međunarodnog teniskog spektakla u aprilu, a predviđeno je zatvaranje dvorane, pa i mogućnost pokretnog krova, kaže Stanivuković:

“U ovoj fazi gradnje imamo sve što je potrebno, od privremene građevinske dozvole koja se uklapa u prostorno planske dokumente. Sve ide u skaldu sa dozvolama. Sve ćemo dostaviti. Sve imamo. Svaki grumen zemlje koji je postavljen je papirološki pokriven.

Trudimo se da papir dobijemo bar dan prije, ili makar kad je viljuška zagrebala. Sad kad bi došla SIPA, sve imamo, sve ću vam pokazati…”

Prvi reket svijeta Novak Đoković najavio je da dolazi u Banjaluku da igra ATP turnir u aprilu, a uz njega i neka zvučna imena iz bijelog sporta, posebno zanimljiva imena iz regije.

Banjaluka

Ogromne lutke, dobošari i džinovi dolaze u Banjaluku

Foto: Gradska uprava

Međunarodni program Festivala uličnih zabavljača “TrotoArt”, koji se održava od 16. do 18. juna, u grad na Vrbasu dovodi umjetnike iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Švajcarske i Francuske, a prvi put će biti izvedena urbana opera na otvorenom “Velike lutke i dobošari”, koju će u okviru ovog festivala izvesti “Trans ekspres cirkus” iz Francuske.

“Nastupiće ukupno 14 umjetnika kostimiranih u tri ogromne lutke u pratnji dobošara. ‘Velike lutke i dobošari’ su na programu u subotu, 17. juna, od 21 čas, a mjesto izvođenja opere je Ulica kralja Petra I Karađorđevića”, navode iz Gradske uprave te dodaju da će se grupa “Haos animatori” iz Novog Sada najmlađoj publici predstaviti u okviru otvaranja festivala u petak, 16. juna, u 20.30, na Trgu Krajine te da će izvesti program koji uključuje džina na štulama, igre bez granica, žonglerski performans, akrobatski performans, LED paunicu i LED krila, vatreni šou, vatreni podijum, vatrenu violinu te pirotehnički šou.

Švajcarsku će ove godine predstavljati Eva Čermak, umjetnica koja izvodi zanimljiv ulični šou “Senjora Gomez”, koji će se održati 17. i 18. juna, dok iz Novog Sada dolazi grupa “The Bad Week”, bluz bend sastavljen od autohtonih uličnih svirača, a nastupiće u subotu u 19.30 kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

I tamburaški orkestar opštine Semeljci, Hrvatska, održaće dva koncerta, i to 17. i 18. juna, u 12.30 časova, kod Narodnog pozorišta RS, dok će se grupa “Teatrosk” iz Skoplja predstaviti performansima – žive statue 16. i 17. juna, od 19 časova.

 

NEZAVISNE

Nastavi čitati

Banjaluka

Do kraja juna obustava saobraćaja u Ulici Maksima Gorkog

Zbog izgradnje nedostajuće komunalne infrastrukture, u periodu od 8. do 30. juna doći će do obustave saobraćaja u Ulici Maksima Gorkog na dijelu od broja 25 do stepenica, kao i do izmjene režima odvijanja saobraćaja u Ulici majke Jevrosime od objekta u izgradnji u naselju Sunce na Paprikovcu, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve obavještavaju građane da će se za vrijeme izvođenja radova regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiti na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

“Doći će do izmjene režima odvijanja saobraćaja u Ulici majke Jevrosime od objekta u izgradnji u Ulici Maksima Gorkog, desnom stranom pored zida u dužini od oko 30 metara, gledano od objekta u izgradnji, na način da se zauzme najviše jedna polovina kolovoza”, pojašnjavaju iz resornog odjeljenja.

NEZAVISNE

Nastavi čitati

Banjaluka

Nevrijeme u Banjaluci: Polomljeno drveće i bujice po ulicama (FOTO/VIDEO)

Obilne padavine koje su danas pogodile Banjaluku dovele su do pojave bujica i grana na  ulicama ovoga grada.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom roku šahtovi na ulicana nisu mogli da prime svu vodu tako da je većina ulica pod vodom.

Obilne padavine praćene su vjetrom i grmljavinom.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Aktuleno