Connect with us

Politika

ŠMIT ŽIVI U PARALELNOM UNIVERZUMU! Vrijeme je da se vrati u Njemačku

Sve što je Kristijan Šmit rekao svjedoči da baš on, smješten u sarajevskoj bijeloj tvrđavi, živi u svom svijetu, u paralelnom univerzumu, i da pojma nema šta građani Srpske i Federacije BiH misle o njemu. A ne misle ništa dobro, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, komentarišući izjavu Kristijana Šmita da, kako je naveo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović žive u nekom izolovanom svijetu.

– U toj bijeloj tvrđavi zlom čarobnjaku Šmitu (Gargamelu) federalni lukavi mali Štrumpfovi postavljaju zamke i trikove i igraju se s njim daleko od stvarnog svijeta. Podršku im daju i aplaudiraju mali Štrumpfovi i Štrumpfeta iz opozicionih stranaka u Srpskoj. Serviraju mu i lažne priče o tome da je baš on, njemački državljanin Šmit, visoki predstavnik potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN – napisao je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

On je dodao da je stvarnost potpuno drugačija jer Šmit to nije.

– Niti je smio, niti mogao da otputuje u Njujork na sjednicu Savjeta bezbjednosti UN, jer je tamo predsjedavao predstavnik Kine, koji mu, sasvim sigurno, ne bi dao da se obrati. Prevedeno na jezik stvarnosti, taj predsjedavajući kineski diplomata predstavlja veliku svjetsku silu, stalnu članicu SB UN, koja ne priznaje Šmita kao visokog predstavnika – istakao je Košarac.

On je dodao da “možda Gargamelu Šmitu to sitni mali zli Štrumpfovi, u začaranom svijetu u kojem živi, nisu stigli da objasne, pa je morao da slaže javnost u BiH”.

– Šmita, pardon Gargamela, trebalo bi konačno nekako da probudi iz snova u kojima živi (i plata mu je iz snova) i vratiti ga u njegovu Njemačku, gdje neće moći da maše čarobnim štapićem i sve dobro pretvara u loše, već će, kao i drugi Nijemci, morati da živi stvaran život i da zaradi običnu njemačku platu – poručio je Košarac.

Politika

RADO SAVIĆ ODGOVORIO LJUBIŠI PETROVIĆU Objavio satirični tekst u kojem proziva “MAGARCE” i “gazda Ljubišu”

Načelnik Lopara Rado Savić na društvenim režama objavio je satirični tekst u kojem proziva “magarce” i “gazda Ljubišu”.
Iako nije sasvim jasno na koga je Savić precizno mislio kad je pominjao tovarnu životinju, mnogi su njegovu satiru, objavljenu na Fejsbuku, povezali s otvorenim sukobom koji načelnik Lopara već danima ima sa svojim partijskim kolegom iz SDS i gradonačelnikom Bijeljine, Ljubišom Petrovićem.

U objavi na Fejsbuku, kojoj je dao naslov “magarac gavreša”, Savić, između ostalog, navodi da je juče na tribini u Loparama, “kaže Sneža ekolog iz Bijeljine, da je bolje da mi na Majevici gajimo magarce nego da otvaramo rudnik”.

– Razmišljam cijelo vrijeme kako doći do dobrog magarca, gdje ga naći!? Ne lezi vraže, upalim TV i sam se preporuči jedan divan magarac iz BN. Samo što njaknu sa BN TV, po njakanju mu poznah da je grlo gazda Ljubišino. Navikao taj mladi magarčić na zeleniš iz ugljevičke RiTE. Pojede 5.000 travki i uhvati ga magareće ludilo zbog kojeg zaboravi na RiTE. Ali, pomože mu njegov gazda dr Lj. i propisa terapijsku dozu litijum-karbonata – naveo je Savić.
Terapija je imala efekat, dodao je načelnik Lopara, “pa se magarence razdraga po Majevici i stade vodit tuđu brigu”.

– Poče svake Nedjeljice njakati o Loparama i Majevici. I džaba se ponadah da ćemo naći dobro magare. Ovo neće lasno od svog gazde, tamo mu je slasno, pa nama Majevičanima ostaje da deveramo naše muke sami – objavio je Savić na Fejsbuku, dodajući da se radi o “satiri, da se ovi zabrinuti momčići iz BN ne sataru od njakanja”.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Politika

SATLER U MOSTARU NAJAVIO milijarde za BiH

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler najavio je dodatna finansijska sredstva EU za BiH.
Inače, Satler je danas došao u Mostar, gdje bi se trebao sastati s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona. Šef Delegacije EU u BiH otkrio je da će se, između ostalog, razgovarati i o dodatnim sredstvima EU za BiH.

– Pred kraj sedmice, takođe, predstoji izuzetno važan sastanak liderstva Evropske unije na kojem će se razgovarati o dodatnim sredstvima finansijsko-materijalne podrške i za BiH. Novi program se zove “Plan za rast i razvoj” u ukupnom iznosu od šest milijardi evra – rekao je Satler.

On je, između ostalog, poručio da s obzirom na institucionalni sistem, EU malo toga može uraditi bez saradnje i snažnog angažmana nadležnih domaćih institucija.

– Danas je upravo o tome bilo govora, o nadležnostima kantona i koliko kantoni mogu doprinijeti u u toj ukupnoj slici. Razgovorali smo o privredi, o potencijalima, o tome koliko bogom danih resursa ova regija posjeduje koji je postavljaju u poziciju da može biti super kanton, posebno kad je riječ o zelenoj energiji. Znam da ovdje ima jedna vjetroelektrana. Međutim, potencijala je mnogo više koji se mogu iskoristiti i za vjetroelektrane i solarne elektrane, ali i turizma – poručio je Satler.

Nastavi čitati

Politika

OTKAZAN SASTANAK KOALICIJE NA NIVOU BIH! Nema usaglašenih stavova

Sastanak stranaka koalicije na nivou BiH, koji je bio zakazan za danas u 14 časova, ipak je otkazan.

Na sastanku u Parlamentu BiH danas se trebalo razgovarati o ‘evropskim’ zakonima. No, kako saznaje N1, nema spremnosti za razgovor u vezi sa temama koje bi se trebale naći na sutrašnjem dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH.

Teme se još usaglašavaju, a u ovom trenutku i dalje nisu usaglašeni stavovi vezani za Nacrt zakona o sporazumu sa Fronteksom. Kako smo ranije objavili, pojedini misnitri smatraju da predloženim nacrtom entiteti preuzimaju nadlaženost kada je riječ o kontroli granica, sa čime nisu saglasni.

Podsjetimo, o evropskom putu BiH danas je govorio i šef Delegacije EU u BiH, Johan Satler, podsjetivši da će krajem sedmice uslijediti samit na nivou 27 članica i zemalja Zapadnog Balkana uključujući i BiH.

Nastavi čitati

Aktuelno