Connect with us

Politika

Šulić najavio da marža na životne namirnice ide pred Vladu, SAMO NE ZNA KOJE SEDDMICE

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je Srni da bi uredba o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice mogla da se nađe pred Vladom Srpske ove ili sljedeće sedmice.

Šulić je istakao da je priprema uredbe u završnoj fazi.

“Mi već imamo takvu uredbu, ali smo odlučili da dodatno otklonimo sve anomalije koje smo uočili u njenoj primjeni, tako da ćemo u najkraćem periodu, da li u ovaj ili sljedeći četvrtak, na Vladi imati odluku o uredbi o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice”, rekao je Šulić, prenosi Srna.

Šulić je naveo da su cijene robe široke potrošnje u Republici Srpskoj i dalje znatno jeftinije nego u Federaciji BiH, Srbiji, zemljama regiona i EU.

“Iako imamo najniže cijene Vlada Srpske maksimalno radi na iznalaženju još nekih načina kako da se još snize ili ograniče određene cijene”, rekao je Šulić.

On je ukazao da Ministarstvo aktivno radi na kontroli i praćenju cijena tržišta u Republici Srpskoj.

“Uradili smo odluku koja se tiče ograničavanja maksimalne cijene hljeba od brašna tip 500 od 600 grama i ta odluka je objavljena u ‘Službenom glasniku’ prije nekoliko dana”, rekao je Šulić.

On je dodao da je i o novim odlukama razgovarao sa predstavnicima trgovačkih lanaca i poslovne zajednice.

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Politika

Vučić danas u Bileći sa rukovodstvom RS: “ČUO SAM DA TAMO IMA PROBLEMA”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće danas Bileću i razgovarati sa rukovodstvom te opštine.

Posjeta je najavljena za 8.30 časova.

Predsjednik Srbije juče u Mostaru je najavio da će posjetiti Bileću uz komentar da je “čuo da tamo ima problema”.

Bileća ima problema sa finansijskim dugovima i pretpostavlja će da će predsjednik Srbije pokušati bar djelimično da pomogne u rješavanju tog problema.

Nastavi čitati

Aktuelno