Connect with us

Svijet

ESTETSKI HIRURG SLUČAJNO UBIO SVOJU ŽENU! Preminula tokom operacije

Hilari Braun (33) doživjela je srčani zastoj tokom plastične operacije koju joj je radio njen suprug Ben Braun (40), plastični hirurg.

On ju je operisao na svojoj klinici na Floridi.

Nakon srčanog zastoja, ona je pala u komu, a nedjelju dana kasnije isključena je sa aparata kojima su je održavali u životu, obzirom da je moždano bila mrtva.

Kako se navodi, istragom se ispituje da li je Hilari možda bila pod prevelikom dozom lijekova ili je nesrećan slučaj u pitanju.

Ben tvrdi da je sve uradio po protokolu i da je sa njim u operacionoj sali bilo stručno osoblje.

Nejasno je, još uvijek, kakve je operacije Hilari u to vrijeme dobijala. Tijelo je poslato na obdukciju i nakon toga će se znati tačan uzrok smrti.

Hilarini roditelji opisali su je kao “punu vatre i energije”.

“Želimo odgovore. Nismo dobili odgovore. Ako je greška, bila je greška, ali to ne vraća moju kćerku, znate. Ne želim njegov novac. Ne želim ništa. Sve što želim je odgovor jer mislim da to dugujemo mojoj kćerki”, rekao je njen otac Marti Elington za “USA Today”.

Rekao je da je njegova kćerka uživala u braku sa nagrađivanim plastičnim hirurgom koji je mogao da joj uradi bilo koji broj operacija kad god poželi.

“Bila je prelepa. Stalno smo joj govorili: ‘Zašto ovo radiš?'” prisjetio se on.

U postu na društvenim mrežama napisanom 24. novembra dok je njegova žena još bila u komi, dr Braun je napisao: “Potrebne su nam molitve za čudo. Hilari je u utorak popodne imala srčani zastoj. Pozvali smo hitnu i započeli reanimaciju. Srce joj se vratilo, ali mozak ne. Hilari Elington Braun ti si moja srodna duša, moj svijet, moje sve. Molim te, vrati se!.”

Par je bio u braku dvije godine, a Hilari je iz prethodnog braka imala troje male djece, uzrasta od 4 do 8 godina. Porodica dr Brauna objavila je ove nedjelje saopštenje u kojem osuđuje optužbe protiv njega i navodi: “Njegova duboka tuga i šok samo su dodatno pojačani mnogim neistinama koje kruže onlajn i u medijima“.

Ben je potpuno uništen iznenadnim gubitkom voljene supruge Hilari i očajnički pokušava da shvati kako da proživi jedan dan, bez obzira na cijeli život bez nje pored sebe, dodaje se.

Operacija koju je obavio na njoj opisana je kao “mala i rutinska”, a u izjavi se tvrdilo da su poštovani svi odgovarajući medicinski protokoli i da je na licu mjesta bilo obučeno osoblje, prenosi “Telegraf”.

Svijet

ORBAN TVRDI da su u Briselu u toku pripreme za ULAZAK EVROPE U RAT

Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je danas da su u Briselu u toku pripreme za ulazak Evrope u rat i dodao da je neophodno ojačati odbrambene kapacitete Mađarske.

Orban je za radio Košut rekao da “postoje neke alarmantne sličnosti između sadašnjeg vremena i vremena kada su se vršile pripreme za prvi i drugi svjetski rat”.

“Ono što se danas dešava u Briselu i Vašingtonu, ili trenutno više u Briselu nego u Vašingtonu, stvara atmosferu za eventualni vojni sukob, koju bismo mogli opisati kao pripremu za ulazak Evrope u rat”, rekao je mađarski premijer, navodi agencija MTI, prenosi Tanjug.

Orban je naveo i da zbog toga postoji potreba za jačanjem vojske jer bi to samo po sebi moglo da odvrati od rata.

“Slabost je najčešći razlog za ratove, pa je potrebno imati vojsku i vojnike, vršiti pripreme i jačati sposobnosti samoodbrane”, rekao je mađarski premijer.

Nastavi čitati

Svijet

UN POZVALE IZRAEL da istraži izvještaje o MUČENJU palestinskih zatvorenika

Specijalna izvjestiteljka UN za pitanja mučenja, Alis Džil Edvards, pozvala je danas izraelske vlasti da istraže izvještaje o okrutnom, nehumanom i ponižavajućem postupanju prema palestinskim zatvorenicima u izraelskim zatvorima, prenosi palestinska agencija WAFA.

Ona je saopštila da je primila izvještaje o fizičkom nasilju nad palestinskim zatvorenicima, koje izraelski čuvari navodno tuku, i stavljaju im povez na očima i lisice na rukama duži vremenski period.

Edvards je dodala da je dobijala izvještaje o tome da su pojedini pritvorenici lišavani sna, da su im prijetili fizičkim i seksualnim nasiljem, vrijeđali ih i ”slikali i snimali u ponižavajućim pozama”.

”Izraelske vlasti moraju odmah, nepristrasno, efikasno i transparentno da istraže sve žalbe i izveštaje o mučenju ili zlostavljanju. Napadači bilo kog ranga, uključujući komandante, moraju biti pozvani na odgovornost, dok žrtve imaju pravo na reparaciju i kompenzaciju”, istakla je Edvards.

Nastavi čitati

Svijet

SAN RAMZANA KADIROVA je da Zelenski završi u njegovom PODRUMU

Sanjam da predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog stavim u svoj podrum u Čečeniji, izjavio je danas čečenski lider Ramzan Kadirov.

To je bio njegov odgovor na pitanje kakva sudbina čeka Zelenskog, objavljeno je na platformi X (Tviter) opozicionog bjeloruskog medija Neksta sa sjedištem u Varšavi.

On je nedavno naložio ministru kulture Musi Dadajevu da učini da čečenska muzika bude “u skladu sa čečenskim mentalitetom”, tako da sada sva muzička, vokalna i koreografska djela moraju da odgovaraju tempu od 80 do 116 otkucaja u minuti.

Nastavi čitati

Aktuelno