Connect with us

Hronika

PET VAGONA KOD MOSTARA iskočilo iz šina i prevrnulo se, NEMA POVRIJEĐENIH (FOTO)

Pet vagona teretnog voza iskočilo i prevrnulo se tokom noći iz šina u mostarskom naselju Opine.

Iz kompozicije voza koji se kretao iz smjera Čapljine na željezničku stanicu Mostar, iskočilo je pet teretnih vagona natovarenih šećerom, piše Hercegovina.info.
Teret iz vagona se rasuo unaokolo, te je oštećena i zaštitna ograda autopraonice.
Povrijeđenih nije bilo, a mjesto ove nesreće osiguravali su službenici Policijske uprave Mostar. Također, službenici Policijske uprave Mostar su po naredbi dežurne tužiteljice uradili uviđaj.

Zbog ove nesreće, kompletan željeznički saobraćaj (putnički i teretni) između Mostara i Čapljine je obustavljen do daljnjeg.

Hronika

VANREDNO U BANJALUCI! Dignuti helikopter i dronovi! Policija traga za PLJAČKAŠIMA

Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjaluci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadlijetao Zalužane gdje je potraga za razbojnicima dobrim dijelom i sada usmjerena.

U potrazi za vozilom, kojim su razbojnici pobjegli, koriste se i dronovi, a izuzimani su i snimci sa nadzornih kamera kako iz naselja Lauš, tako i sa velikog broja raskrsnica sa područja Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da su na noge podignute sve raspoložive snage policije. Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cijevima.

Podsjetimo, trojica razbojnika danas u naselju Lauš spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do svoje kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su pobjegli crnim automobilom ”seat”, za kojim se i dalje traga.

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni ”seat”, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mjestu pljačke ispao suzavac.

Iz PU Banjaluka oglasili su se saopštenjem u kojem navode da je u toku rad na rasvjetljavanju pljačke i otkrivanja izvršioca.

”Naime, danas oko 16.30 časova, PU Banjaluka, prijavljeno je da je u Banjaluci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrglo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca“, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

KAO DA NIŠTA NIJE NI BILO! Debevcu i Osmici UKINUTA MJERA ZABRANE napuštanja mjesta boravišta

Suspendovanom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Osmanu Mehmedagiću koje sumnjiče za zloupotrebu položaja i druga djela ukinuta je mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Iz Suda BiH su za Detektor kazali da su Debevcu i Mehmedagiću na snazi ostale druge mjere zabrane koje su izrečene kada im je sredinom marta ukinut pritvor, piše Klix.

Kako su naveli, utvrđeno je da i dalje postoje okolnosti koje opravdavaju mjere zabrane putovanja, mjere obaveznog povremenog javljanja državnom organu i mjere zabrane sastajanja s određenim osobama.

Tužilaštvo BiH je ranije predložilo mjeru kućnog pritvora te zabranu kontaktiranja sa advokaticom Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom te 45 svjedoka.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave Debevec i Mehmedagić su uhapšeni sredinom decembra prošle godine.

U pritvoru su proveli skoro tri mjeseca, nakon čega su im određene mjere zabrane.

Klix.ba

Nastavi čitati

Hronika

PLANUO AUTOMOBIL: Na auto-putu Banjaluka – Doboj došlo do požara na vozilu

Na autoputu Banja Luka – Doboj jutros je planuo automobil.

Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na fejsbuku, kompletno vozilo zahvatila je vatra.

Građani su u komentarima izrazili zabrinutost za vozača te istakli kako se nadaju da je dobro. Još se ne zna uzrok požara na automobilu, piše Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno