Connect with us

Banjaluka

ODRŽAN PROTEST NOVINARA povodom saslušanja Nikole Morače! MEDIJI UJEDINJENI STALI NA STRANU KOLEGE! (VIDEO)

U Banjaluci je danas održan protest novinara i drugih medijskih radnika kao znak podrške banjalučkom novinaru Nikoli Morači, kojeg policija sumnjiči za navodno krivično djelo povreda tajnosti istražnog postupka.

Nakon okupljanja na Trgu Krajine, okupljeni su prošetali do PU Banjaluka.

Podsjećamo, Morača je saslušan zbog teksta koji je objavio u vezi sa slučajem silovanja 18-godišnjakinje, koje je nedavno prijavljeno u Banjaluci, a za koje je osumnjičen M.K. (19) iz Banjaluke.
-Sve je počelo noć prije, kada sam dobio informaciju od meni jako dobrih ljudi da me policija traži na njihovim adresama, rekao je Nikola Morača, novinar Euroblica.


Morača je naglasio da je sve je izgledalo kao u filmu.

– Obavijestio sam urednika da me traže, pa me je onda on nakon sat vremena obavijestio i da su me tražili u redakciji. To je bilo pola devet naveče, tražili su me jer me kao nisu mogli naći tamo gdje živim – dodao je on.
Nakon okupljanja na Trgu Krajin, veliki broj novinara i medijskih radnika stigao je ispred PU Banjaluka, gdje su simbolično podigli svoje mobilne telefone, a na pojedinim je stajao natpis “Vratite telefon”.

Siniša Vukelić, predjednik Kluba novinara Banjaluka, rekao je da je policija iskoristila institucionalno svoju nadmoć da prisili kolegu da navodno dobrovoljno preda telefon.

– Prisiljavanje novinara da otkrije izvor je neprimjereno demoktatskom društvu, a tužiteljica zna da je novinar dužan otktriti izvor samo kad je u pitanju ubistvo. Na ovaj način stvara se pogodan ambijent za budiće progone novinara – ISTIČE Vukelić.

On je rekao da je ovo “kap koja je prelila čašu te da će kolegi biti pružena i pravna pomoć”.

Novinari su ispred Policijske uprave u znak podrške kolegi podigli telefone sa porukama vratite telefon, dostojanstvo i pravo na rad.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ PRISUSTVOVAO ponoćnoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja

U prisustvu brojnih vjernika, povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa u Hramu Hrista Spasitelja služena je Sveta arhijerejska liturgija, koju je predvodio Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki g.Jefrem.

Liturgiji je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je iskoristio priliku da još jednom svim vjernicima uputi vaskršnju čestitku uz želje da im najveći hrišćanski praznik donese mir, zdravlje, ljubav i slogu, te da im da snage i vjere da se izbore sa svakim iskušenjem.

Nastavi čitati

Banjaluka

NEVJEROVATNO! Tek postavljene VASKRŠNJE DEKORACIJE u Parku „Petar Kočić“ već su se našle na METI VANDALA!

Tek postavljene vaskršnje dekoracije u Parku „Petar Kočić“ već su se našle na meti vandala.

Naime, nesavjesni pojedinci oštetili su dekoracije vaskršnjih jaja, koje su trebale da uljepšaju ambijent našeg grada tokom vaskršnjih praznika i to već prvi dan kako su postavljene u Parku.

Napominjemo da su ranije iz Odjeljenja za komunalne poslove apelovali da svi zajedno čuvamo naš grad, komunalnu opremu i zajedničku imovinu.

-Nažalost, ovakva uništavanja su sve češća pojava u našem gradu, te i ovim putem upućujemo apel sugrađanima da prijave nadležnim organima, ukoliko uoče ovakve pojave – zaključuju iz Odjeljenja.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA ZABAVA! Rok Simfonija rasplesala Banjalučane

Rock Simfonija održala je danas mini koncert u centru Banjaluke gdje je svojim snažnim ,,rok,, zvucima zabavljala sugrađane ali i najavila koncert u gradu na Vrbasu koji je zakazan za 10. maj u sportskoj dvorani Centar – sve u okviru najiščekivanijeg dogadjaja u svijetu tetovaža kod nas – Banja Luka Tattoo Show!

Današnji “flash mob” bio je samo uvod u ono što očekuje posjetioce tog nevjerojatnog spektakla gdje Rok Simfonija nastupa prvi dan.

Banjaluka će 10, 11. i 12. maja postati epicentar svjetske tattoo scene uz bogat muzički program domaćih i regionalnih bendova. Očekuje se da će veliki broj posjetilaca uživati u fantastičnim tetovažama, muzici i atmosferi koja će ostati urezana u sjećanju svih koji budu prisustvovali tom nezaboravnom događaju.

Nastavi čitati

Aktuelno