Connect with us

Banjaluka

DOBILI NEGATIVAN ODGOVOR Tužilac Gordana Mijatović protiv vraćanja telefona Morači

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka odbilo je da da saglasnost za vraćanje mobilnog telefon novinaru “EuroBlica” i “Srpskainfo” Nikoli Morači.

Telefon, koji je oduzet prije sedam dana, deponovan je u Osnovnom sudu Banja Luka, od koga je advokat tražio da bude vraćen vlasniku. Sud je potom tražio izjašnjenje Tužilaštva, ali je odgovor bio negativan.

“U vezi vašeg akta kojim ste nam dostavili zahtjev Morača Nikole kojim isti traži povrat mobilnog telefona, obavještavamo vas da nismo saglasni sa vraćanjem istog s obzirom da je potrebno obaviti pretres predmetnog telefona, u kom smislu će tužilaštvo Osnovnom sudu Banjaluka podnijeti zahtjev za izdavanje naredbe za pretres telefona po dostavljanju izvještaja o počinjenom krivičnom djelu PU Banjaluka zbog krivičnog djela povreda tajnosti postupka iz člana 33. KZ RS od strane NN lica i drugih”, navodi tužilac Gordana Mijatović, prenosi Srpskainfo.

Banjaluka

KONCERTOM “POKLON REPUBLICI” banjalučki Univerzitet obilježava kraj nastave

Godišnji koncert banjalučkog Univerziteta pod nazivom “Poklon Republici” biće održan danas u Banjaluci uz nastup 80 izvođača.

Koncertom će biti obilježen završetak nastave u akademskoj 2023/2024. godini i Svjetski dan muzike.

Izvođači iz Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada izvodiće muziku iz domaćih i stranih filmova, najavljeno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Posebno iznenađene je zajedničko izvođenje simfonijskog orkestra uz gostujućeg di-džeja.

Generalni pokrovitelj koncerta je Kabinet predsjednika Republike.

Koncert je zakazan za 21.00 čas na platou Filozofskog fakulteta, a izjave za medije predviđene su u 20.10 časova ispred zgrade Rektorata.

Nastavi čitati

Banjaluka

VELIKI USPJEH BANJALUČKIH KAJAKAŠA: Gradonačelnik čestitao Aljoši i Urošu Travaru na osvojenim medaljama

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je banjalučkim sportistima Aljoši i Urošu Travaru na velikom uspjehu na Balkanskom klupskom prvenstvu u kajaku, koje se održava u Sjevernoj Makedoniji.

-Naši sportisti su najbolji ambasadori Banje Luke. U ime Grada Banje Luke i u svoje lično ime čestitam Aljoši Travaru na osvojenoj zlatnoj medalji, kao i Urošu Travaru na osvojenoj bronzanoj medalji na Balkanskom klupskom prvenstvu u kajaku koje se održava u Sjevernoj Makedoniji. Ponosni smo na vas i cijeli vaš tim – kazao je gradonačelnik.

Poručio je da uvijek mogu računati na podršku svog grada.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAD BANJALUKA JE UVIJEK NA STRANI DJECE I RODITELJA: Subvencije su pomoć roditeljima, ne dodatni profit POJEDINIM VRTIĆIMA (VIDEO)

Subvencije idu i do 350 KM.

Narodni poslanik Mirna Savić-Banjac, komentarisala je subvencije koje Grad Banjaluka daje roditeljima kako bi subvencionisali boravak u privatnim vtrićima.

– Grad Banjaluka je uvijek na strani djece i roditelja, zato su subvencije povećane i idemo ka tome da cijene u privatnim i državnim vrtićima budu potpuno izjednačene – rekla je Savić-Banjac.

Ona dodaje da već od sljedećeg mjeseca subvencije biti povećane na 100 KM, a od ovgusta na 150 KM za prvo dijete. Za drugo dijete subvencije iznose 200 KM.

Nastavi čitati

Aktuelno