Connect with us

Politika

ODGOVOR MLADIH PDP-A “Dali smo SVE od sebe da JELENA bude predsjednica”

Mladi član PDP, Anja Grubačić, koja je bila zadužena za volontere i distribuciju materijala na štandove i terene, komentarisala je izjavu Jelene Trivić na N1 televiziji da se u Banjaluci nije podijelio ni jedan instruktivni listić za nju, kao i da je cijela kampanja u Banjaluci bila bez tona i slike za nju, kao da nije postojala.

Objavila je i veliki broj fotografija koje pokazuju da je materijal koji je bio dostupan na štandovima sadržao i sve materijale za Trivićevu, te da je njen zadatak svim volonterima bio da “Jelene mora biti uvijek i svuda”.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

Bez ikakve želje da se svrstavam na bilo čiju stranu, jer sam uvijek radila za dobro partije, napisaću par redova, zbog sinoćnog gostovanja Jelene Trivić na N1 i izjave da nismo radili za nju.
Trudila se da svim kandidatima pomognem jednako, koliko je bilo u mojoj moći, što mogu potvrditi svi kandidati, ne samo iz Banjaluke, nego i Čelinaca, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Šipova…

Osjećam dužnost i obavezu da se oglasim, najviše zbog mladih ljudi koji su volontirali u kampanji i njihovih roditelja.

Bila sam zadužena za vođenje volontera, što je podrazumijevalo i distribuciju materijala na štandove i terene.
Davala sam jasne zadatke, a to je da Jelene mora biti uvijek i svuda, što će potvrditi i brojne slike koje ću ostaviti ovdje. Jelenini materijali su bili na svakom štandu, svakom terenu, svakoj tribini, ubacivali se u sve sandučiće i stavljali u sve pakete.

Naravno da je moguće da je u toku dana njenog listića ili letka zafalilo na nekom od štandova, ali to je jedino iz razloga što se njeno dijelilo uz sve, čak i onda kada neko dođe po nešto drugo, na primjer po upaljač ili lopticu. Imam poruke iz grupe volontera koje mogu potvrditi da čim je nečeg njenog nestalo, da se odmah slala poruka da se to hitno donese na štand.

Ovo najviše pišem zbog svih ovih mladih ljudi, koji su se danonoćno žrtvovali i borili za ovu ideju. Koji su zajedno sa nama radili noćne smjene do 4 ujutru, a onda se opet od 8 ujutru vraćali u štab. Koji su zapostavljali školsku zadaću i predavanja na fakultetu da bi ostali duže, radili više, pomogli Jeleni, Drašku i svima nama da napravimo što bolji rezultat.

Ovo je samo poruka za sve vas da smo iskreno zahvalni na svemu što ste uradili i da cijenimo vaš rad i zalaganje, zaključila je Grubačićeva.

Politika

Đajić godišnje “ispegla” preko tri miliona maraka

Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske nema tehničke i kadrovske kapacitete za pranje, sušenje i peglanje veša pa će ovaj posao u naredne četiri godine povjeriti privatnoj firmi koja bude izabrana na tenderu koji je u toku, a kojoj će za te usluge biti plaćeno 13,3 miliona maraka sa PDV-om.

Vešeraj će biti organizovan u sklopu UKC-a. Uprava će firmi koja dobije ugovor dati na korištenje prostor od 1.072 kvadrata u koji će ona instalirati svoju opremu.

Dužan je da plaća stuju, vodu, grijanje i odvoz smeća, a UKC ima pravo da vrši kontolu i nadzor nad pružanjem usluga.

Od ponuđača na tenderu se traži da su i ranije radili slične poslove te da su uspješno realizovali minimalno jedan ugovor čija je vrijednost veća od 1,8 miliona maraka.

Postrojenja za pranje i peglanje koje bude instalirano mora da ima kapacitet za obradu 4.000 kilograma veša na dvevnom nivou.

Inače, ovaj tender zbog žalbi traje od prošle godine, a dva puta ga je oborila čistionica “Perfect clean” iz Prijedora.

Poslove pranja i peglanja godinama unazad za UKC radi hemijska čistionica “AD” iz Banjaluke.

Iz odjeljenja za kabinetske poslove i poslove informisanja na pitanje CAPITAL-a zašto ne formiraju vlastiti vešeraj i ulažu u opremu, odgovaraju da im se to ne isplati.

“Uzimajući u obzir potrebe naše ustanove, broj pacijenata, broj zaposlenih kao i broj organizacionih jedinica, angažman vlastitih kapaciteta za obavljanje ovih poslova podrazumijevao bi izuzetno veliku početnu investiciju. Posebno je potrebno da se naglasi da bi se moralo voditi računa o neprekidnosti ovog radnog procesa, što bi značilo zapošljavanje najmanje 30 novih radnika”, kazali su u UKC RS.

Capital.ba

Nastavi čitati

Politika

Određen jednomjesečni pritvor Abdulahu Skaki, biće prebačen u KPZ Zenica

Aktuelnom ambasadoru BiH u Kataru i bivšem gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki (SDA) određen je jednomjesečni pritvor.

Postupajući tužilac Tužilaštva KS ranije je Opštinskom sudu  u Sarajevu  predložio određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Skaki.

Skaka će 30 dana provesti u KPZ Zenica.

– Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – rečeno je ranije iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, on je uhapšen u okviru akcije „Vizionar” zbog nesavjesnog rada u službi, zloupotrebe položaja i krivotvorenja službene isprave, prenosi Avaz.

Nastavi čitati

Politika

ZAKON JASAN: Narodni front ne može biti parlamentarna stranka

Iako predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić tvrdi da je aktuelnim transferima postala parlamentarna stranka, ona to po Izbornom zakonu ne može da bude, jer poslanici koji su prešli u Narodni front mogu da budu samo samostalni poslanici.

„Ja vam mogu reći da je Narodni front u ovom momentu parlamentarna stranka sa tri poslanika“, ustvrdila je Jelena Trivić.

Ipak, Izborni zakon je jasan i kaže da poslanik koji napusti neku stranku postaje samostalni poslanik i na pločici ispred njih može samo pisati „samostalni poslanik“. Drugim riječima, parlamentarna stranka ne može biti stranka koja nije učestvovala na izborima i prešla cenzus, što Zakon jasno propisuje.

 

Ukoliko takvi poslanici oforme klub, a trebaju da budu najmanje 4 poslanika, oni mogu da djeluju samo kao Klub samostalnih poslanika, a ne Narodnog fronta.

Izvor. istokrs.com

Nenad Nešić pozvao Trivićku da objelodani finansijere stranke:

Nakon osnivačke skuštine „Narodnog fronta“ ne stišavaju se reakcije javnosti, ali ni visokih funkcionera.

-Politička scena Republike Srpske mora se zakonski urediti. Istražiti porijeklo novca koji je Jelena Trivić potrošila sa Narodni front?! Time spriječiti zloupotreba osvojenih poslaničkih mandata od strane preletača.

Rekao je ovo Nenad Nešić, gostujući u emisiji „Telering“, pozivajući Jelenu Trivić da ispoštuje one norme za koje se i sama zalagala, a to je da u ovom slučaju otkrije porijeklo novca kojim se finansira njena stranka.

-Vrijeme je da gospođa Јelena Trivić objasni odakle joj novac! U toj poslaničkoj grupi imate Dubravca koji je podržao Vladu, glasao za SNSD-ovog delegata, bio kandidat za izvršnog direkora u Autoputevima i zahtijevao da se postavi što prije. Drugi poslanik Aleksandar Trninić je glasao protiv Vlade Republike Srpske, a glasao je za kandidata opozicije za izbor delegata u Domu naroda PS BiH. Njih dvojica priznaju legitimnost izbora, a Јelena Trivić kaže da su izborni rezultati nelegitimni. Dakle, tri različite osobe.Šta njih može ujediniti? Pa, lični interes. Kako se ostvaruje?Pa, kroz materijalna dobra – jasan je Nešić.

Vrijeme će pokazat ko finasira stranku Jelene Trivić, da li će predsjednica Fronta istražiti diplome i svojih saboraca, te da li će u dogledno vrijeme izučiti Izborni zakon?

 

 

Nastavi čitati

Aktuleno